Kanada Öğrenci Vize Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Kanada Öğrenci Vize Başvurusu İçin Gereken Belgeler – Kanada Vize Rehberi

Kanada Öğrenci Vize Başvurusu İçin Gereken Belgeler

• Kanada’ya eğitim amaçlı vize başvurusu yaparken pasaportunuzun, önceden alınmış pasaportlarınızın ve bütün vizelerinizin fotokopilerini dosyanızda bulundurmalısınız.
• Vize Ücretleri
Kanada’da 6 aya kadar olan eğitimlerde “Geçici İkamet (Ziyaretçi) Çoklu giriş” vizesine başvurulması gerekmektedir. Bu vize türünün ücreti 100 CAD’dir.
6 Ay üzeri gidilecek eğitimlerde ise “Ogrenci İzni” vizesine başvurulmalıdır. Bu vize türünün ücreti 150 CAD’dir. Bu miktar konsolosluğun aşağıda belirtilen hesabına yatırılmalıdır. Ödendi dekontu vize evrakları arasına eklenmelidir.

Kanada Konsolosluğu Hesap Bilgileri:

Garanti Bankası Çankaya/Ankara Şubesi CAD Hesap No: 181 – 9091287
IBAN No: TR35 0006 2000 1810 0009 0912 87
• Öğrenciyseniz, öğrenci belgeniz, mezun olmuşsanız diplomanız, bunun yanında katılmış olduğunuz başka okullardan verilmiş sertifikalarınız var ise onlar da vize başvurusu için hazırlayacağınız dosyanızda olmalıdır.

• Sponsorluk Yazısı

Eğitim ve yaşamsal giderlerinizin size sponsor olacak kişi/kurum tarafından karşılandığını gösterir yazı. Örnek bir kopyası, KANADA VİZE MERKEZİ tarafından hazırlanıp vize başvurusu için hazırlayacagınız dosyanıza eklenecektir.
• Ailenizin geçim kaynağına ilişkin,
• SGK işe giriş belgesi, son 3 aylık maaş bordroları;
• kendi iş yeri ise, ticari sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküsü ve ticaret odası kaydı gibi belgelerin fotokopileri mutlaka vize başvurusu için hazırlayacağınız dosyanızda bulunmalıdır.
• Ayrıca ailenizin banka hesap dökümleri, son 6 aylık banka hesap hareketleri ve bankadaki mevduatınızı belgeler banka yazısı (banka tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış orijinal evrak belgelenmelidir.)
• 2 adet biyometrik vize fotoğrafı,
Vize başvurusunda kullanılabilmesi için fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş olmalı,
3,5 cm X 4,5 cm ölçülerinde çekilip, kesilmiş ya da yapıştırılmış olmamalı,
Net ve kaliteli bir çekim olmalı, (şipşak tarzı çekimler vize başvurusunda kabul edilmez.)
Baş fotoğrafın ortasında olmalı,
Fotoğraf cepheden çekilmiş olmalı,
Her iki kulak görünmeli; ancak dişler görünmemelidir.
Alın açık olmalı,
Güneş gözlüğü, şapka ya da diğer aksesuarlar kullanılmamalı,
Fotoğrafta kesinlikle, fotoğrafın çekildiği stüdyonun adı OLMAMALIDIR.
• Kanada’da eğitim göreceğiniz okuldan gönderilen kabul mektubu ve faturanız da vize başvurusu için hazırladığınız dosyanızda olmalıdır.
• Uçuş bilgileriniz ve oradaki konaklamanız ile ilgili tüm belgeler vize dosyanızda belirtilmelidir.
• Herhangi bir nüfus müdürlüğünden kolayca çıkarabileceğiniz vukuatlı nüfus kayıt örneği de gereklidir.
• Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi
• Askerik Tecil Belgesi
• Adli sicil kaydı
Niyet Mektubu
• Temel olarak orada neden okumak istediğinizi anlatan bir yazıyı el yazısı ile yazmanız gerekmektedir. Bu yazı İngilizce olmalıdır. Türkçe yazılması halinde İngilizce çevirisi gerekmektedir. ( Niyet Mektubu örneğinizi KANADA VİZE MERKEZİ vize danışmanınızdan alabilirsiniz )
• 18 yaş altı vize başvuruları için muvaffakatname: Öğrencinin tek başına yurtdışına gidebileceğini gösteren ve anne ile babanın ortak olarak noterden çıkartabileceği bir belgedir.
• Başvurunuz için doldurmanız gereken vize başvurusu formu KANADA VİZE MERKEZİ vize danışmanlık tarafından size teslim edilecektir. Müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
• Mevcut durumunuza göre, danışmanlarınız tarafından istenilebilecek diğer belgeler
Vize danışmanlık ve vize başvurusu ile ilgili merak ettiğiniz her şey için KANADA VİZE MERKEZİ vize danışmanınızla iletişime geçiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir